Ministerul Turismului a retras anul trecut 107 licențe ale agențiilor de turism

Ministerul Turismului a retras anul trecut 107 licențe ale agențiilor de turism
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2018

Ministerul Turismului a retras anul trecut 107 licențe ale agențiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate pe site-ul ministerului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, sunt licențiate 2.655 agenții de turism. Lista acestora este publică pe site-ul Ministerului Turismului, la secțiunea ”Autorizare turism”, arată News.ro.

De asemenea, alte 125 de licențe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licențe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare.

Turismului românesc a fost marcat în ultimii doi ani de insolvențe sonore, între care agențiile de turism Paravion.ro, Mareea și Genius Travel, dar și de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

FOTO Președintele Klaus Iohannis a schiat în Munții Șureanu din Alba CITEȘTE ȘI FOTO Președintele Klaus Iohannis a schiat în Munții Șureanu din Alba

Ministerul Turismului anunța la mijlocul lunii decembrie că nu există pericolul ca cetățenii României să își piardă vacanțele sau banii plătiți pe vacanțe pentru 2018. Autoritățile vor să înființeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanțelor Publice, care le va rambursa clienților toate sumele plătite pentru achiziționarea de pachete turistice.

”Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piața turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanțele plătite”, preciza atunci, în comunicat, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. 

Ministrul Mircea Titus Dobre mai spunea că agențiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turiști și vor depune o declarație în acest sens pentru a avea o evidență transparentă a nivelului de încasări.

Nouă pași pentru a călători mai mult în 2018 CITEȘTE ȘI Nouă pași pentru a călători mai mult în 2018

 

”Legea privind garantarea pachetelor de servicii turistice reprezintă temeiul legal primar, temei ce va fi urmat de normele de aplicare, sub formă de Hotărâre de Guvern. Doar agențiile de turism organizatoare care obțin pentru prima oară o licență vor suporta contribuția inițială, iar nivelul nu poate fi mai mic de 2.000 de euro. Agențiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turiști și vor depune o declarație în acest sens pentru a avea o evidență transparentă a nivelului de încasări, pe baza căreia se va calcula cuantumul contribuției la fond. Nu se va închide nicio agenție din cauza apariției acestui fond”, spunea Dobre, în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
agentii
licente
2017
minister