Murad - ultimatum: Dacă Orban nu anunță redeschiderea interioarelor restaurantelor, hotelurile vor da în judecată Guvernul, vor cere ajutorul Opoziției și nu vor mai putea împiedica angajații să iasă în stradă

Murad - ultimatum: Dacă Orban nu anunță redeschiderea interioarelor restaurantelor, hotelurile vor da în judecată Guvernul, vor cere ajutorul Opoziției și nu vor mai putea împiedica angajații să iasă în stradă
scris 13 oct 2020

HoReCa așteaptă astăzi răspunsul premierului Ludovic Orban la solicitările de a redeschide spațiile interioare ale restaurantelor, iar în cazul în care răspunsul nu este cel așteptat, hotelierii vor contraataca pe trei planuri - vor da în judecată Guvernul Orban, vor face apel la Opoziție, pentru a presa Executivul să dispună măsuri de sprijinire a industriei, și nu vor mai împiedica angajații să iasă spontan în stradă, a declarat pentru Profit.ro Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Orban a promis că astăzi (marți) va răspunde solicitărilor HoReCa de a redeschide interioarele restaurantelor. Dacă răspunsul nu va fi clar, ci evaziv, ca și până acum, o să dăm în judecată Guvernul, pentru că prin măsurile lui fără nicio bază și niciun studiu ne duce la faliment, o să facem apel la Opoziție să ne ajute să rezolvăm problema și n-o să mai împiedicăm, ca până acum, angajații să iasă în stradă cu proteste spontane în orașele cu restricții", a spus Murad.

Murad se revoltă din nou împotriva Guvernului: Hotelurile de la mare au câte 2-3 controale pe zi și sunt amendate, deși multe sunt într-o situație dificilă și nu pot plăti CITEȘTE ȘI Murad se revoltă din nou împotriva Guvernului: Hotelurile de la mare au câte 2-3 controale pe zi și sunt amendate, deși multe sunt într-o situație dificilă și nu pot plăti

Murad crede că deschiderea restaurantelor nu prezintă niciun risc pentru clienți și adaugă că dacă turismul ar fi fost vinovat, ar fi trebuit să explodeze numărul de cazuri în august, sau la 15 septembrie, dacă restaurantele ar fi fost vinovate.

Închiderea HoReCa, mai crede Murad, e doar un exercițiu de imagine pentru Guvern, care caută niște vinovați. "Guvernul Orban este cel mai neprietenos executiv cu oamenii de afaceri din ultimii 20 de ani", a mai spus omul de afaceri.

În urmă cu o săptămână, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit ca restaurantele să fie închise în interior, precum și închiderea teatrelor și cinematografelor. Totodată, într-un hotel poate fi servită masa doar clienților hotelurilor. 

Câteva sute de persoane au protestat în Piața Victoriei din Capitală, fără efect.

viewscnt
Afla mai multe despre
murad
orban
deschidere restaurante