O porțiune de plajă din Mangalia a fost închisă, fiind poluată cu hidrocarburi. Autoritățile au strâns aproape 12 tone de material poluant amestecat cu nisip

O porțiune de plajă din Mangalia a fost închisă, fiind poluată cu hidrocarburi. Autoritățile au strâns aproape 12 tone de material poluant amestecat cu nisip
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2018

O porțiune de plajă din Mangalia a fost închisă după ce, în noaptea de luni spre marți, a fost poluată cu hidrocarburi. Autoritățile au intervenit și au strâns aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. Plaja afectată va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit unui comunicat al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), reprezentanții instituției au intervenit în cursul nopții de luni spre marți pentru pentru depoluarea unei porțiuni de plajă din stațiunea Mangalia, unde a  fost semnalată o poluare cu  hidrocarburi, scrie News.ro.

“Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante și încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei țărmului și pe o lățime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curățată în totalitate, iar angajații Administrației Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia țărmului pentru curățarea apei de irizațiile de hidrocarburi”, se arată în comunicat.

Hotelierii susțin că numărul turiștilor israelieni în România începe să scadă după ce jandarmii au agresat patru dintre aceștia CITEȘTE ȘI Hotelierii susțin că numărul turiștilor israelieni în România începe să scadă după ce jandarmii au agresat patru dintre aceștia

Sursa citată menționează că din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenții marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă și urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porțiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă și va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

“În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă și este monitorizată în permanență de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituții specializate (Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar și pentru a redeschide porțiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, mai precizează comunicatul.

În urma intervenției angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

viewscnt
Afla mai multe despre
mangalia
plaja