Organizația Mondială a Turismului estimează că sosirile turiștilor vor scădea cu 30%, la nivel mondial

Organizația Mondială a Turismului estimează că sosirile turiștilor vor scădea cu 30%, la nivel mondial
scris 29 apr 2020

Organizația Mondială a Turismului (OMT) estimează că sosirile turiștilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari, relatează agenția EFE.

Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat marți aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anunțat surse din Casa Regală spaniolă.

EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Therme a cumpărat o agenție de turism CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Therme a cumpărat o agenție de turism

Pololikashvili i-a transmis regelui importanța turismului pentru recuperarea economică și socială în urma impactului pandemiei.

OMT, al cărei sediu se află la Madrid, estimează că numărul turiștilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depăși 450 miliarde dolari.

În fața acestui scenariu, Polikashvili a insistat că este nevoie urgent de "un răspuns politic coordonat la nivel internațional, precum și de un angajament real pentru a sprijini turismul", sector ce asigură 10% din locurile de muncă la nivel global.

El a reamintit că turismul a fost "un aliat fidel pentru recuperare în crizele anterioare", cu beneficii "foarte mari, care au trecut dincolo de propriul sector".

"Pandemia este o provocare pentru Spania și restul lumii, dar, departe de a ne învinge, ne va lăsa mai puternici ca și societate globală", a susținut secretarul general al OMT la întâlnirea cu regele.

Oficialul georgian a subliniat, totodată, că turismul "trebuie să fie parte din programele și acțiunile de salvare, pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne în urmă" și a reamintit că este unul dintre pilonii obiectivelor derivate din Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă a ONU.

viewscnt
Afla mai multe despre
organizația mondială a turismului
turisti
cazare