Pârtiile din Brașov, deschise în partea superioară a masivului Postăvaru. Noile tarife

Pârtiile din Brașov, deschise în partea superioară a masivului Postăvaru. Noile tarife
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Autoritățile din Brașov anunță că joi vor fi deschise pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru. Este pentru prima dată în ultimii ani când sezonul de schi în Poiana Brașov se deschide luna noiembrie. În acest sezon de iarnă tarifele vor, în medie, cu 17% mai mari decât în sezonul trecut. Consiliul Local Brașov a aprobat facilități pentru localnici și pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul”, anunță Primăria Brașov.

ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani

În partea superioară a masivului Postăvaru stratul de zăpadă bătută pe pârtie are o grosime de 30 de centimetri, condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind foarte bune, scrie News.ro.

Consiliul Local a aprobat noile tarife pentru actualul sezon de schi, dar și unele facilități.

Astfel, din acest sezon persoanele care au domiciliul în municipiul Brașov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

De asemenea, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora vor plăti cu 10% mai puțin, iar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, Ana Teleferic va organiza evenimente dedicate pe pârtiile pentru începători.

Consilierii locali au aprobat și introducerea unei cartele de sezon, personalizată și netransmisibilă.

Toyota ar putea vinde un pachet de acțiuni Denso, în valoare de 4 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Toyota ar putea vinde un pachet de acțiuni Denso, în valoare de 4 miliarde de euro

”În ceea ce privește noile tarife, cea mai mare influență a avut-o modificarea cotei TVA de la 5 % la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-au adăugat creșterea cheltuielilor cu energia și salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflației, de 8,1% octombrie 2022 - octombrie 2023). Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%”, mai transmite Primăria Brașov.

De joi, 30 noiembrie, vor fi funcționale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

viewscnt
Afla mai multe despre
brașov
partie
schi