Peste o mie de pompieri din 23 de județe suplimentează, din acest week-end, numărul salvatorilor de pe litoral

Peste o mie de pompieri din 23 de județe suplimentează, din acest week-end, numărul salvatorilor de pe litoral
scris 15 iun 2019

Peste o mie de pompieri din 23 de județe suplimentează, începând din acest week-end, numărul salvatorilor de pe litoral, fiind înființate și 23 de puncte de lucru temporare, între care unele pentru stingerea incendiilor, unele pentru prim ajutor și altele pentru salvare acvatică.

Începând cu acest sfârșit de săptămână, peste 1.000 de pompieri din 23 de județe vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc, pe întreaga perioadă a sezonului estival, anunță, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), citat de News.ro.

Măsura a fost luată pentru gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează atât prevenția, cât și intervenția, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente în județul Constanța, cu efective și mijloace specifice (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD).

De asemenea, începând cu acest sfârșit de săptămână, în zonele intens circulate din județul Constanța, au fost operaționalizate 23 de puncte de lucru temporare. Este vorba despre 10 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costinești și Vama Veche; 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche; 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

Pe Profit Insider: Reguli schimbate în firme pentru angajați CITEȘTE ȘI Pe Profit Insider: Reguli schimbate în firme pentru angajați

"O atenție deosebită este acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrăzile A2 si A4, astfel că, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervențiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanța, Ialomița și București-Ilfov", arată IGSU.

Anul trecut, în perioada 15 iunie - 20 septembrie, prin operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate 3.380 de misiuni, în urma cărora peste 3.258 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical. Dintre acestea, au primit asistență la corturi 1.117 persoane, iar 2.141 de persoane de la echipajele de pe ambulanțe SMURD aflate în punctele de prim ajutor.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în stațiunea Costinești, unde pompierii paramedici au intervenit pentru acordarea primului ajutor în 714 situații, urmată de Eforie Nord - 682 de situații, Mamaia - 672 de situații, Saturn - 491 de situații, Vama Veche - 409 situații, Techirghiol - 361 de situații și Mamaia Nord - 51 de situații.

Acest proiect a fost inițiat în 2016, corturile de prim-ajutor, dotate cu defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare și tărgi, fiind instalate în zonele cu cele mai multe situații de urgență: pe plajele din Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirgiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche. Acestea sunt deschise între 8.00 și 20.00, iar lângă corturi staționează șenilatele IGSU care pot asigura intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor.

Rusia a început să elibereze pașapoarte rusești locuitorilor din Donbasul ucrainean CITEȘTE ȘI Rusia a început să elibereze pașapoarte rusești locuitorilor din Donbasul ucrainean

Pe perioada sezonului estival, misiunile de salvare pe apă sunt asigurate de 5 ambarcațiuni deservite de scafandri de la inspectoratele pentru situații de urgență din țară.

Pentru intervenția în situații de urgență pe autostrăzile A2 și A4, ISU București-Ilfov a operaționalizat un punct de lucru la km 19, încadrat cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare cu modul de descarcerare și prim-ajutor, ISU Călărași a operaționalizat două puncte de lucru: unul în localitatea Lehliu-Gară, la km 64, dotat cu o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare grea, și cel de-al doilea în localitatea Drajna, la km 105, dotat cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor; ISU Constanța a operaționalizat un punct de lucru în localitatea Valea Dacilor, la km 193, dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor, și cel de-al doilea în localitatea Agigea, la km 20, A4, dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor; ISU Ialomița a dislocat o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare grea la Stația de Pompieri Fetești, lângă Autostrada A2 - Km 142.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
litoral
pompieri
salvatori
incendii