Peste un milion de români sunt așteptați anul acesta în Grecia

Peste un milion de români sunt așteptați anul acesta în Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Peste un milion de turiști români sunt așteptați anul acesta în Grecia în sezonul estival, cu o preferință deosebită pentru regiunea extinsă a Macedoniei de Est, în special Kavala și Thassos, scrie presa elenă, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest lucru a fost subliniat în cadrul unei ședințe de informare desfășurate la Primăria Municipiului Kavala, la inițiativa Consulului General al României la Salonic, Nicolae Dan Dima, cu participarea lui Florian Daniel Mazilu, Consilier pentru Afaceri Consulare la Ambasada României.

EXCLUSIV Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, analizează varianta intrării pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, analizează varianta intrării pe piața hotelieră

Potrivit estimărilor autorităților române, se preconizează că numărul turiștilor români în Grecia va ajunge anul acesta la 1,3 milioane, cu 100.000 mai mult decât în 2019.

La întâlnire au participat autorități locale din municipiile Kavala și Thassos, reprezentanți ai Regiunii Kavala, ai Direcției de Poliție Kavala, ai Autorității Portuare Centrale din Kavala, ai Spitalului General din Kavala, precum și reprezentanți ai departamentului de turism al companiei municipale Kavala.

Principala problemă ridicată la întâlnire de reprezentanții autorităților consulare din țările vecine a vizat punctele de trecere a frontierei, unde se observă o aglomerație mare de vehicule, de aceea li s-a cerut autorităților elene să găsească soluții pentru a reduce timpul petrecut de turiști pentru a trece granița.

Reprezentanții celor două țări vecine, după ce au exprimat mulțumiri pentru organizarea întâlnirii, au remarcat că România este prima țară care lansează astfel de întâlniri informative, calificând discuția dintre parteneri drept extrem de utilă. Ei chiar au subliniat că au examinat toate problemele tehnice legate de sosirea turiștilor români în Grecia și măsurile care trebuie implementate pentru revenirea la normalitate și că au primit un răspuns imediat din partea autorităților elene la propunerile înaintate.

Atât primarul din Thassos, Lefteris Kyriakidis, cât și reprezentanții administrației regiunii, ai forțelor de ordine și directorul spitalului i-au asigurat pe oficialii români și bulgari că infrastructura din domeniul sănătății și siguranței turiștilor este în măsură să facă față oricărei probleme în Kavala și Thassos. S-a mai subliniat că organele administrației locale și regionale vor fi în contact permanent cu autoritățile consulare pentru ca serviciile publice să fie oferite în mod adecvat turiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vacanta