Podul Minciunilor din Sibiu intră în reparații

Podul Minciunilor din Sibiu intră în reparații
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2022

Celebrul Pod al Minciunilor din Sibiu intră în reparații programate să dureze 45 de zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Luni, 29 august încep intervențiile în regim de urgență pentru reparații la Podul Minciunilor, un obiectiv turistic și istoric emblematic al Sibiului. Timp de două săptămâni podul va fi închis circulației pietonale, perioadă în care se va înlocui stratul de asfalt de la suprafață, placa de beton se va repara și se va reface hidroizolația”, anunță Primăria.

Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări CITEȘTE ȘI Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări

Lucrările presupun și intervenții sub pod, însă acestea nu vor afecta circulația auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazem ale structurii, se va curăța materialul degradat și se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor, arată News.ro.

Întreaga lucrare se va finaliza în maximum 45 de zile, precizează instituția.

Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România. Pentru că a fost și primul care nu a fost construit pe piloni, i s-a spus „podul culcat”. În limba germană cuvântul „culcat" (lugenmarchen) era omonimul cuvântului „minciună" și a început să fie numit de către localnici „podul minciunilor" de unde au apărut legendele care-i justifică denumirea, conform sibiucity.ro.
Dintre numeroasele legende legate de acest pod, cea mai populară rămâne legenda potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuși.

viewscnt
Afla mai multe despre
podul minciunilor
sibiu