Primarul Constanței anunță noi investiții în zona Cazinoului, printre care o nouă faleză și o roată ca la Londra

Primarul Constanței anunță noi investiții în zona Cazinoului, printre care o nouă faleză și o roată ca la Londra
scris 15 ian 2020

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că zona din apropierea Cazinoului va fi modernizată, va fi realizată o nouă faleză lângă cea existentă și va fi amplasată și o roată ca la Londra care să ofere ocazia celor interesați să vadă de la înălțime procesul de restaurare a monumentului de istoric, dar și zona portuară și orașul vechi.

Făgădău a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, susținută în Cazinoul din Constanța, că acest monument va fi restaurat și consolidat, scrie News.ro.

“Este o zi importantă pentru că astăzi se întâmplă ceea ce așteptam cu toții de mult. Cazinoul nostru, construit din a treia încercare, după trei guvernări locale, va fi în sfârșit consolidat și restaurat din cea de-a patra încercare. Astăzi se încheie șirul de contestații, proceduri, lupte, asumări, neasumări și cred că este o zi extrem de importantă nu doar pentru sutele de mii de constănțeni, ci și pentru milioane de români”, a declarat primarul Constanței.

Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate CITEȘTE ȘI Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate

El spune că firma care a câștigat licitația are la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, iar apoi alte 27 de luni pentru lucrări de consolidare și restaurare.

“De astăzi, intră în forță ordinul de încerere a lucrărilor. Cel care a câștigat licitația are la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, de aici mai departe încă 27 de luni  pentru lucrările consolidare și restaurare a Cazinoului nostru”, a afirmat Făgădău.

Primarul a spus că pe lângă lucrările la Cazinou, în această zonă vor fi realizate și alte obiective, printre care o nouă faleză și o roată ca la Londra.

“Vreau să vă anunț ce se va întâmpla de jur împrejurul  Cazinoului pentru că lucrările de consolidare și restaurare țin strict de CNI. Dar ceea ce se întâmplă în afara Cazinoului ține de municipalitate și ține și de alte instituții. Vă pot spune că tot anul acesta va începe consolidarea în această zonă a orașului prin diguri și o nouă faleză. Pot să vă spun că în această zonă veți vedea undeva în jurul începerii sezonului estival, în jurul datei de 1 Mai, o roată ca la Londra care să ofere ocazia constănțenilor și turiștilor să vadă procesul de restaurare a Cazinoului, dar și portul, marea și orașul nostru vechi. Veți vedea faleza aceasta îmbrăcată în mult mai multe plante și flori decât a fost până acum. Începând de astăzi există internet gratuit pe toată faleza pentru constănțeni și turiști”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Contractul pentru restaurarea Cazinoului din Constanța a fost semnat la sfârșitul lunii decembrie. În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea Aedificia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câștigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractuală de realizare a investiției este de 30 de luni (din care 3 luni dedicate activității de proiectare).

În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazino
roata
constanta