Primarul Dominic Fritz, vizită oficială la Bruxelles și Paris pentru a promova Timișoara

Primarul Dominic Fritz, vizită oficială la Bruxelles și Paris pentru a promova Timișoara
scris 5 dec 2022

USR anunță că în perioada 5-7 decembrie, primarul Dominic Fritz se află într-o vizită oficială la Bruxelles și Paris, pentru a continua campania de promovare a Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii.

”Sunt foarte încrezător că valul de interes și simpatie pentru Timișoara pe care l-am întâlnit la Berlin acum o lună se va repeta și la Bruxelles și Paris. Ținta noastră este să creăm noi punți de colaborare între Timișoara și marile capitale europene care să continue și după anul Capitalei Culturale. Destinul european al Timișoarei merită să fie mult mai vizibil și mai bine cunoscut de către europeni. Anul viitor este șansa noastră de a spune tuturor povestea europeană a Timișoarei”, a spus primarul Dominic Fritz, citat de News.ro.

CONFIRMARE DOCUMENT Ce pregătește Guvernul: Toate categoriile sociale care realizează venituri sau primesc prestații sociale să contribuie la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Ce pregătește Guvernul: Toate categoriile sociale care realizează venituri sau primesc prestații sociale să contribuie la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

La Bruxelles, evenimentul de promovare al Timișoarei 2023 va avea loc la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE și va reuni europarlamentari români și străini, oficiali care lucrează în instituțiile europene, atașați culturali ai altor state membre, diplomați. Tot în cursul vizitei din capitala Belgiei și a Europei, primarul Timișoarei va avea o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali europeni din domeniile cultură, digitalizare și energie.

Vizita din capitala Franței este urmarea vizitei făcute în luna septembrie a acestui an, când s-a stabilit organizarea unei recepții oficiale în cinstea Zilei Naționale a României, dedicată Timișoarei. Aceasta va avea loc în 6 decembrie, la Ambasada României la Paris și va reuni corpul diplomatic, diaspora română, reprezentanți ai mediului cultural din capitala Franței.

Potrivit USR, primarul Fritz a început în această toamnă o campanie de promovare externă a Timișoarei în marile orașe europene. În luna noiembrie a fost la Berlin și în ianuarie urmează Groeningen (Olanda).

viewscnt
Afla mai multe despre
dominic fritz
timișoara