Primul weekend cu zăpadă în Capitală trimite cu 40% mai mulți turiști în stațiunile montane

Primul weekend cu zăpadă în Capitală trimite cu 40% mai mulți turiști în stațiunile montane
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 8 feb 2020

Bucuroși că a nins atât în Capitală, cât și la munte, după o iarnă întreagă în care au suferit de lipsa zăpezii, turiștii bucureșteni iau cu asalt stațiunile montane la sfârșit de săptămână, rezervările anunțând cel mai bun weekend de după Crăciun pentru hotelieri. Potrivit patronatelor din turism, în acest weekend sunt așteptați în Poiana Brașov și Valea Prahovei aproape 30.000 de turiști, majoritatea bucureșteni, cu 40% mai mulți decât în weekend-ul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un weekend de februarie fără zăpadă merg în stațiunle de pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov în jur de 18-20.000 de turiști, însă rezervările pentru weekend-ul actual arată o creștere cu 40%, spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Un autocar cu turiști români, blocat în Bulgaria din cauza zăpezii CITEȘTE ȘI Un autocar cu turiști români, blocat în Bulgaria din cauza zăpezii

"Ajungem, astfel, la un grad de ocupare de 75% al structurilor de cazare de la munte, cel mai bun de după Crăciun. Hotelurile de 3-4 stele sunt ocupate în proporție de peste 80%, iar cele de două stele, pensiunile și vilele, sub 60%", afirmă Răducan.

Potrivit acestuia, cele mai căutate stațiuni sunt cele care organizează evenimente after ski - petreceri pe pârtie, focuri de tabără, iar unitățile de cazare preferate de turiști sunt cele care asigură și posibilități de agrement, cum ar fi piscină acoperită sau servicii de spa.

viewscnt
Afla mai multe despre
munte
turisti
weekend