Probleme în creștere de Sărbători în stațiunile din Prahova: Zero evenimente publice și tot mai puțini turiști. La ce prețuri încă sunt locuri libere

Probleme în creștere de Sărbători în stațiunile din Prahova: Zero evenimente publice și tot mai puțini turiști. La ce prețuri încă sunt locuri libere
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Principalele stațiuni montane din județul Prahova au înregistrat, în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, un gard de ocupare a locurilor de cazare de aproximativ 70%, stațiunile de la munte fiind devansate de municipiul Câmpina, unde locurile de cazare au fost rezervate, în perioada Crăciunului, în proporție de 90%, conform datelor furnizate de o asociație reprezentativă pentru turismul prahovean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O comparație cu anii trecuți arată o scădere a numărului de turiști care ales să petreacă sărbătorile de iarnă la munte, în Prahova. Pentru Revelion, nu sunt anunțate nici anul acesta evenimente publice, cei care ales stațiunile din Prahova urmând a petrece noaptea dintre ani în unitățile de cazare, multe dintre acestea pregătind programe artistice, scrie News.ro.

Cele mai ciudate măsuri de combatere a turismului excesiv. Fără prosop, fără muzică, fără lenjerie... CITEȘTE ȘI Cele mai ciudate măsuri de combatere a turismului excesiv. Fără prosop, fără muzică, fără lenjerie...

„În principalele stațiuni montane gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanța de Crăciun, în timp ce în Câmpina unitățile de cazare au fost ocupate în proporție de 90%. (...) Azuga a fost singura stațiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul. Pârtiile deschise, îmbunătățite cu zăpadă artificială, au fost Sorica și Cazacu Variantă. În perioada următoare ele vor putea fi folosite cu telescaunul și banda de la Sorica între orele 11-17, cu nocturnă până la ora 20 cu un minim de 10 persoane și teleski și babyski complex Cazacu între orele 9-16”, transmite Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, organizație care funcționează în parteneriat public-privat, cu funcțiuni de OMD - organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

O comparație cu anii trecuți, în special cu cei dinainte pandemiei de COVID-19, arată o scădere semnificativă a numărului celor aleg să petreacă sărbătorile de Crăciun pe Valea Prahovei. Au fost ani la rând în care locurile de cazare în stațiunile din Prahova erau rezervate, pentru Crăciun, în proporție de 70% încă din a doua jumătate a lunii noiembrie, iar bilanțul de după sărbători arăta un grad de ocupare de peste 90-95% a locurilor omologate de cazare pe Valea Prahovei.

Pentru Revelion, cu câteva zile înainte de trecerea în noul an încă mai sunt locuri de cazare libere. La Sinaia, prețurile pentru o cameră dublă, într-un hotel de patru stele, pornesc de la 8.900 de lei pentru trei nopți de cazare. Pachetul turistic include mic dejun, cină în seara de 30 decembrie, cina festivă de Revelion și brunch și dinner party în prima zi a anului. Familiile cu copii mai mari de 4 ani vor plăti, pentru fiecare dintre aceștia, peste 1.700 de lei în plus pentru pachetul turistic.

Topul celor mai atractive destinații urbane din lume în 2023 CITEȘTE ȘI Topul celor mai atractive destinații urbane din lume în 2023

Niciuna dintre primăriile localităților-stațiune din Prahova nu organizează evenimente publice în noaptea dintre ani.

„Din păcate nu sunt anunțate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile și toate unitățile care organizează petreceri au pregătit programe artistice și focuri de artificii impresionante”, transmit oficialii APDT Prahova.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
turism
craciun