Proprietarul lanțului Continental renunță să mai închidă hotelurile, chiar dacă sunt în pierdere. "Vreau să-mi păstrez nucleul de oameni."

Proprietarul lanțului Continental renunță să mai închidă hotelurile, chiar dacă sunt în pierdere. "Vreau să-mi păstrez nucleul de oameni."
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 24 dec 2020

Deși era pregătit pentru mai multe scenarii, inclusiv închiderea pentru o perioadă a hotelurilor sale, Radu Enache, CEO și Președinte al Continental Hotels, a decis să le mențină deschise, explicând că vrea să-și păstreze nucleul de angajați cu care poate dezvolta, după pandemie, și alte proiecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Gradul de ocupare al celor opt hoteluri Continental a coborât, în pandemie, la 14-15%, dar sunt și zile în care urcă spre 30%. Gradul de ocupare a fost, în ultima lună, de 18%. După un an 2019 record, afacerile Continental Hotels s-au contractat cu circa 65-70%, iar circa 58% reprezintă cheltuiala cu salariile.

"Eram pregătit inclusiv pentru scenariul de închidere a hotelurilor pentru o perioadă. M-am răzgândit, pentru că nu vreau să am o problemă cu oamenii ulterior. Consider că prezența noastră e încă simțită pe piață și am hotărât să mergem pe o structură de Kurzarbeit la minimum, pe 50%, și să ținem cu orice preț deschis", a declarat Enache pentru Profit.ro. 

Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. \ CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. "Work from hotel" în loc de "work from home"

El explică faptul că, la un grad mediu de ocupare de 20%, hotelurile pierd bani.

Continental Hotels are acum 365 de angajați, față de 735 înainte de pandemie "Am făcut o reducere drastică de personal la începutul pandemiei, din nefericire, pentru că nu mai aveam grade de ocupare, nu mai aveam acțiuni, activități... Noi, din aprilie, am declanșat această dureroasă acțiune. Am rămas cu averea de oameni cu care putem face absolut orice. Sunt oamenii cu care putem aduna alți oameni, care sunt traineri pentru cei noi, ca să putem merge mai departe. Nu ne putem permite să pierdem acest nucleu de bază", a explicat Enache.

viewscnt
Afla mai multe despre
enache
hoteluri
inchidere