Regiunea pariziană a pierdut 14,3 milioane de turiști în primul semestru din 2020

Regiunea pariziană a pierdut 14,3 milioane de turiști în primul semestru din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2020

Regiunea pariziană a pierdut în primul semestru al acestui an 14,3 milioane turiști, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, o situație determinată de pandemia de coronavirus, informează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turismul a fost frânat la mijlocul lunii martie, ca urmare a măsurilor de izolare impuse de Executivul francez la nivel național, conform datelor statistice publicate joi de Guvernul Ile de France, scrie Agerpres.

Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei CITEȘTE ȘI Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei

Cifrele Comitetului Regional pentru Turism (CRT) semnalează că numai 9,4 milioane de turiști au vizitat capitala franceză și regiunea în perioada ianuarie-iunie, față de 23,7 milioane în primele șase luni din 2019.

Veniturile din turism au scăzut până la 3,8 miliarde euro, față de 10,2 miliarde euro în aceeași perioadă a anului trecut.

Scăderea cea mai acută a fost a turiștilor străini, de 68%, însă această cifră era de așteptat dată fiind închiderea frontierelor și reducerea conexiunilor aeriene în trimestrul al doilea.

În lunile iunie și iulie mai mult de un hotel parizian din două au rămas închise, în timp ce în Ile de France, fără capitală, 70% din unitățile de cazare erau deschise.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
turisti