Sectorul turismului din Portugalia ar putea pierde 60.000 de locuri de muncă anul acesta

Sectorul turismului din Portugalia ar putea pierde 60.000 de locuri de muncă anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2020

Sectorul turismului din Portugalia ar urma să piardă numai în acest an 60.000 de locuri de muncă, din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) și a redresării lente a economiei, a declarat, pentru Reuters, Rita Marques, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unele din regiunile țării trebuie să-și diversifice economia dependentă de turism după pandemie, a afirmat Marques, într-un interviu acordat Reuters.

Oficialul se așteaptă la redresarea sosirilor vizitatorilor străini în Portugalia până în trimestrul trei din 2021, în funcție de succesul vaccinului anti-COVID-19, dar avertizează că ar putea dura până în 2023 să se revină la nivelul record de dinaintea pandemiei, scrie Agerpres.

Wizz Air ridică o nouă problemă pasagerilor, oferind o opțiune în realitate imposibil de aplicat CITEȘTE ȘI Wizz Air ridică o nouă problemă pasagerilor, oferind o opțiune în realitate imposibil de aplicat

În 2019, Portugalia a avut peste 16,4 milioane de vizitatori străini.

"Știm că va fi dificil, că revenirea turiștilor va fi un proces de durată, dar Portugalia va căuta să fie printre primele care vor beneficia atunci când oamenii vor putea din nou călători liber", a explicat Marques.

După criza severă din 2010, turismul a fost crucial pentru redresarea economiei portugheze, iar Marques este convinsă că acest sector va ajuta din nou la revenirea Portugaliei în urma pandemiei. Totuși, a apreciat oficialul, unele regiuni sunt prea dependente de turism și ar trebui să dezvolte alte sectoare și să-și sporească competitivitatea pe plan internațional.

Contribuția turismului la PIB-ul Portugaliei a ajuns la aproximativ 15% în 2018, conform celor mai recente date disponibile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de muncă
turism
portugalia