Sectorul turistic al Portugaliei a regresat la nivelul anilor '80

Sectorul turistic al Portugaliei a regresat la nivelul anilor '80
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2021

Sectorul turistic al Portugaliei, până nu demult aflat în plină expansiune, a înregistrat cele mai slabe rezultate anuale de la mijlocul anilor '80 și până în prezent din cauza diferitelor interdicții și restricții impuse la nivel global în contextul pandemiei cu noul coronavirus, conform datelor oficiale prezentate luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Institutul Național pentru Statistică (INE) a anunțat că puțin sub 4 milioane de turiști s-au cazat în hotelurile din Portugalia în 2020, o scădere cu aproape 76% față de recordul de 16,4 milioane de turiști înregistrat în 2019, în timp ce numărul de cazări peste noapte ale non-rezidenților a scăzut la rândul său cu 75% până la valoarea de 12,3 milioane - cel mai scăzut nivel înregistrat din 1984 și până în prezent, scrie Agerpres.

Hotel din Mamaia - obligat de instanță să restituie unui client banii pe sejur CITEȘTE ȘI Hotel din Mamaia - obligat de instanță să restituie unui client banii pe sejur

Turismul a jucat un rol crucial în revenirea Portugaliei după criza economică din 2010.

Cazările peste noapte ale cetățenilor britanici, una dintre cele mai importante piețe turistice pentru Portugalia, au scăzut cu peste 78% față de situația din 2019. De asemenea, s-au înregistrat pierderi masive pe piețele americană (87%) și chineză (82%).

Încasările totale realizate de hoteluri s-au prăbușit cu 66% anul trecut, conform datelor INE, scădere amortizată ușor doar de aportul turismului local.

Guvernul portughez a anunțat că pregătește un pachet de sprijin pentru sectorul turistic, ce include amânarea plății ratelor și acordarea unor subvenții după ce Asociația hotelierilor din Portugalia a avertizat că încă 100.000 de locuri de muncă din domeniu vor fi pierdute în 2021 dacă nu va primi sprijinul statutului.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
turism