Sfaturi experți: Cum trebuie pregătită mașina pentru vacanță

Sfaturi experți: Cum trebuie pregătită mașina pentru vacanță
scris 5 iun 2019

Aproape 60% dintre români vor merge vara aceasta în vacanță cu mașina personală. Circa un sfert dintre români intenționează să meargă în această vară cu mașina la mare în România, 22,5% plănuiesc să ajungă la munte în țară, iar 12% vor să plece cu mașina în vacanță în străinătate.

Pentru că pe timpul verii distanțele  parcurse de români cu autovehiculele personale ajung la aproximativ 5.000 de kilometri pe sezon, este recomandată conducătorilor auto verificarea amănunțită a mașinii înainte de a pleca în vacanță, pentru a remedia posibile defecțiuni și a preîntâmpina eventuale probleme frecvente care pot apărea la drum lung.

Apple lansează un nou Mac Pro CITEȘTE ȘI Apple lansează un nou Mac Pro

Pregătirea mașinii pentru vacanță și pentru perioada de vară necesită un buget de aproximativ 700 de lei, potrivit estimărilor AutoEco.ro. 

Șoferii care pleacă în vacanță cu mașina sunt sfătuiți să verifice filtrele și nivelul uleiului de motor, sistemele de suspensie, direcție și de frânare, anvelopele, sistemul de lumini, precum și soluția de climatizare. Este importantă și efectuarea unei diagnoze, folosind un tester specializat, a calculatorului motor și a tuturor sistemelor de siguranță. În plus, este recomandat ca intervalul de revizie a nivelului uleiului de motor să nu depășească 12 luni sau maximum 15.000 de km parcurși.  

Dacă nu au fost înlocuite deja anvelopele de iarnă cu cele de vară, această operațiune este obligatorie înainte de a pleca la drum lung. Înainte de a fi montate, trebuie verificat nivelul de uzură al anvelopelor de vară, presiunea și eventuale deformări și lovituri. 

Dacă în mașină vor fi și copii, este esențial ca aceștia să călătorească în condiții de siguranță. Potrivit legislației în vigoare, șoferii sunt pasibili de amenzi dacă transportă copii care nu folosesc centurile de siguranță sau scaune auto corespunzătoare vârstei. Codul Rutier impune folosirea scaunelor auto speciale omologate pentru copii sub vârsta de 3 ani și centura de siguranță pentru cei între 3 și 12 ani. Este interzisă transportarea copiilor sub 12 ani pe scaunele din față ale mașinii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vacanta de vara
masina personala