Spania, afectată de pierderea turiștilor ruși

Spania, afectată de pierderea turiștilor ruși
scris 21 mar 2022

Guvernul spaniol încearcă să găsească ''o soluție'' pentru a atenua impactul asupra veniturilor din turism în urma pierderii turiștilor ruși, care probabil în sezonul estival de anul acesta nu vor mai veni foarte mulți în Spania din cauza sancțiunilor impuse Rusiei după invazia asupra Ucrainei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''În unele zone de pe Coasta de Aur, în localități precum Salou, turiștii ruși reprezintă circa 15% din rezervările hoteliere (...) Este un procent important și trebuie să găsim o soluție'', a declarat agenției EFE secretarul de stat spaniol pentru turism, Fernando Valdés.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

O măsură avută în vedere, adaugă acesta, este lansarea de campanii pentru atragerea mai multor turiști din alte țări, cum ar fi Germania, Marea Britanie sau Irlanda, scrie Agerpres.

Există totuși țări mult mai dependente de turiștii ruși și care vor fi astfel mai afectate, remarcă oficialul spaniol, dând ca exemplu Turcia, Croația sau Republica Cehă.

''Ceea ce ne preocupă cel mai mult sunt consecințele economice în cazul în care conflictul (din Ucraina) se prelungește'', mai spune Fernando Valdés, menționând creșterea prețurilor la energie și materii prime ca factori ce ar putea inhiba turismul, din cauza creșterii tarifelor turistice și a scăderii bugetelor personale alocate călătoriilor.

Spania a înregistrat în anul 2019 un număr record de turiști străini, circa 83 de milioane, și estimează că anul acesta va atinge aproximativ 85% din nivelul acelui an anterior pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism
rusi