Taxă pe vacanța în Grecia. Cât costă cazarea

Taxă pe vacanța în Grecia. Cât costă cazarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2024

Guvernul de la Atena a decis să introducă o taxă sezonieră pe climă, din 2024, care va avea valori diferite în funcție de gradul hotelului și, atenție, se plătește la fața locului, nu este inclusă în prețul pachetului turistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motivul introducerii acestei taxe pe climă a fost legat de faptul că țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023.

VIDEO Banner uriaș pe viitorul hotel Vuitton din Paris: Taxați-i pe bogați! CITEȘTE ȘI VIDEO Banner uriaș pe viitorul hotel Vuitton din Paris: Taxați-i pe bogați!

Prețurile pentru un sejur cresc astfel semnificativ, cu până la 70 de euro. Valoarea taxelor rămâne constantă chiar și pentru perioadele mai-iunie și septembrie când în mod normal pachetele turistice sunt mai ieftine, scrie alba24.ro.

Taxa pe climă este sezonieră și va fi plătită din martie și până în octombrie, în funcție de nivelul de cazare. Astfel, pentru camere închiriate sau apartamente, tariful este de 1,50 de euro/zi, de persoană, iar la un hotel de cinci stele taxa ar putea ajunge și la 10 euro/zi.

VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană CITEȘTE ȘI VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană

Turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

În perioada noiembrie – februarie, taxarea este mai mică. Adică începe de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
taxa