Transferul Palatului Olănești al lui Ceaușescu de la RA-APPS la SRI, avizat de Guvernul Ponta, a fost blocat de judecătorii CC

Transferul Palatului Olănești al lui Ceaușescu de la RA-APPS la SRI, avizat de Guvernul Ponta, a fost blocat de judecătorii CC
scris 18 ian 2017

Transferul Palatului Olănești, construit în 1989 pentru a fi utilizat de către președintele Nicolae Ceaușescu, din administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cea a Serviciului Român de Informații (SRI), avizat în 2013 de către Guvernul Ponta, a fost blocat acum de către judecătorii Curții Constituționale.

Curtea a admis excepția de neconstituționalitate a unor articole din ordonanță, arată news.ro.

Decizia CCR a fost luată cu majoritate de voturi.

”Curtea a constatat că dispozițiile legale criticate au fost adoptate cu încălcarea exigențelor constituționale prevăzute de art.1 alin.(4) și (5) referitoare la principiul separației și echilibrului puterilor și principiul legalității, de art.44 privind dreptul de proprietate privată și de art.115 alin.(4) referitoare la condițiile adoptării ordonanței de urgență a Guvernului”, transmite Curtea Constituțională.

FOTO Vechile conace și castele încep să fie căutate de investitori. Conacele Ion Mihalache și Pogdoreanu, casa pictorului Baba, printre vânzările ultimilor doi ani CITEȘTE ȘI FOTO Vechile conace și castele încep să fie căutate de investitori. Conacele Ion Mihalache și Pogdoreanu, casa pictorului Baba, printre vânzările ultimilor doi ani

Ultimul articol din Constituție invocat prevede că ”Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora.”

Complexul ”Palatul Olănești” a fost construit în 1989 pentru a fi folosit de către demnitari, însă rareori a fost utilizat în acest scop.

Evaluat în 2013 la 45.200.000 de lei, complexul cuprinde două corpuri de clădire, o cabană, helioport, parc și un teren de peste 10 hectare.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanesti
raapps
sri
palat