TUI, cel mai mare operator din turism, vrea să taie 8.000 de locuri de muncă. "Asistăm la cea mai mare criză din industria turismului."

TUI, cel mai mare operator din turism, vrea să taie 8.000 de locuri de muncă. "Asistăm la cea mai mare criză din industria turismului."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mai 2020

Grupul anglo-german TUI, cel mai mare operator din domeniul turismului, a anunțat că va relua treptat operațiunile, însă ar putea tăia până la 8.000 de locuri de muncă la nivel global pentru a reduce costurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cel mai recent raport financiar, grupul afirmă că situația actuală, provocată de pandemie, "este, fără îndoială, cea mai mare criză întâlnită de TUI și industria turismului".

"Sezonul începe mai târziu, dar ar putea dura mai mult. Pentru 2020, vrem să reinventăm vacanțele: noi destinații, perioade diferite, noi oferte locale, mai multe digitalizare", a declarat CEO-ul Fritz Joussen.

Patronatele din turism dau ultimatum Guvernului pentru norme clare de funcționare a hotelurilor. \ CITEȘTE ȘI Patronatele din turism dau ultimatum Guvernului pentru norme clare de funcționare a hotelurilor. "Hotelurile de la mare vor pierde 30 milioane euro după 1 iunie pentru fiecare zi în care stau închise."

Pierderea netă a TUI s-a adâncit, în primul trimestru, la 763,6 milioane de euro, de la 203,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Acțiunile gigantului din turism scad cu 1,5% la Londra, în jurul orei 12:00 (ora României).

Grupul a anunțat recent că a semnat un acord cu guvernul german pentru un credit de 1,8 miliarde euro, în ideea de a putea face față crizei provocate de pandemia de coronavirus. Împrumutul a fost confirmat în raportul trimestrial de către companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tui
concedieri tui
locuri de munca tui
concedieri turism
turism
vacante