Turismul în Covasna, doborât de coronavirus. Rezervările pentru martie și aprilie au scăzut la zero

Turismul în Covasna, doborât de coronavirus. Rezervările pentru martie și aprilie au scăzut la zero
scris 25 mar 2020

Turismul covăsnean a fost "doborât" de coronavirus, rezervările pentru lunile martie și aprilie coborând la zero, afirmă vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert.

Potrivit acestuia, specialiștii din domeniul turismului prognozaseră că 2020 va fi un an de succes, însă impactul negativ al epidemiei este resimțit din plin de cei care activează în acest domeniu, scrie Agerpres.

Hotelierii, constatare amară - măsurile Guvernului sunt departe de așteptările lor. Două treimi dintre hoteluri, închise pe termen nedeterminat. LISTA cu solicitări CITEȘTE ȘI Hotelierii, constatare amară - măsurile Guvernului sunt departe de așteptările lor. Două treimi dintre hoteluri, închise pe termen nedeterminat. LISTA cu solicitări

"Anul acesta ne-am așteptat la cel mai mare număr de turiști în ultimele trei decenii, deoarece numărul celor care ne-au vizitat în lunile ianuarie și februarie a fost cu 30% mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent. În această situație de criză, provocată de epidemie, cei care lucrează în domeniul turismului au ajuns să fie zilnic puși în fața unor noi provocări, urmând să se ajungă la un blocaj complet. Cei mai afectați vor fi cei din industria hotelieră, industria alimentației publice și organizatorii de evenimente. Situația a devenit dramatică de la un moment la altul, rezervările făcute în județ au scăzut practic la zero pentru lunile martie și aprilie, iar sezonul estival este incert. Scăderea numărului de turiști poate duce la pierderea locurilor de muncă peste noapte pentru mulți oameni, iar acest lucru ar putea însemna un pericol pentru traiul multor familii", a declarat Grüman Róbert.

viewscnt
Afla mai multe despre
covasna
turism
rezervari