Turiștii străini sosiți în România au cheltuit 5,236 miliarde lei, în primele 9 luni din 2018

Turiștii străini sosiți în România au cheltuit 5,236 miliarde lei, în primele 9 luni din 2018
scris 31 dec 2018

Numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective în primele 9 luni din 2018 a fost de 2.211.700, iar cheltuielile acestora au depășit 5,236 miliarde lei, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Turiștii nerezidenți sosiți în România în interes de afaceri au cheltuit 3,185 miliarde lei, scrie Agerpres.

Mai mulți parlamentari conservatori și laburiști plănuiesc amânarea Brexitului CITEȘTE ȘI Mai mulți parlamentari conservatori și laburiști plănuiesc amânarea Brexitului

"Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57,3% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 60,8% din total. Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (91,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,6%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 39,4% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri (36,8%). Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 49,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 39,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere", conform datelor INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
turisti