UE propune organizarea unui summit dedicat turismului, un sector puternic lovit de criză

UE propune organizarea unui summit dedicat turismului, un sector puternic lovit de criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2020

Comisarul european pentru piața internă, francezul Thierry Breton, a propus marți organizarea, în lunile septembrie-octombrie, a unui summit european dedicat turismului, un sector puternic lovit de consecințele pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest sector, care este responsabil pentru 12% din locurile de muncă și 10%-11% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, este deosebit de afectat de măsurile de carantină și restricțiile de deplasare introduse pentru a opri răspândirea coronavirusului, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, Fondul Monetar Internațional a atras și el atenția asupra riscurilor cu care se confruntă țările din sudul zonei euro, Spania, Italia, Portugalia și Grecia, ale căror economii sunt puternic dependente de veniturile din turism.â

Propunere: Stagiu redus de cotizare pentru șomerii din turism până anul viitor, inclusiv CITEȘTE ȘI Propunere: Stagiu redus de cotizare pentru șomerii din turism până anul viitor, inclusiv

Marți, cu prilejul unei videoconferințe cu eurodeputații, Thierry Breton, a propus "organizarea, în septembrie sau octombrie, dacă situația sanitară o va permite, a unui summit european dedicat turismului".

Acest summit ar putea avea loc chiar și în luna iunie, în sistem de videoconferință, a precizat un purtător de cuvânt al comisarului pentru piața internă. Potrivit acestuia, ideea este de a reuni actorii instituționali, autoritățile publice, regionale și locale precum și firmele din industria turismului.

Breton a precizat că summitul ar avea drept obiectiv "analizarea modului cum va arăta turismul după criză și punerea la punct a unei foi de drum spre un turism european, durabil, inovativ și rezistent". Breton a insistat de asemenea asupra necesității de a apăra companiile europene din domeniul turismului, care ar putea fi vizate de investitorii străini.

Acest sector "trebuie de asemenea să se protejeze față de strategiile agresive de investiții ale țărilor non-europene care ar putea vedea în criza actuală o oportunitate de a achiziționa companii europene renumite la prețuri mici. Voi acorda o atenție deosebită împreună cu statele membre pentru ca instrumentele noastre de supraveghere a investițiilor străine să fie în stare de alertă", a spus Thierry Breton.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
criza