ULTIMA ORĂ Orban anunță: Interioarele restaurantelor - posibil deschise de la 1 septembrie, în anumite condiții

ULTIMA ORĂ Orban anunță: Interioarele restaurantelor - posibil deschise de la 1 septembrie, în anumite condiții
scris 24 aug 2020

Restaurantelor li s-ar putea permite să-și deschidă interioarele cel mai probabil de la 1 septembrie, dar în anumite condiții, a declarat premierul Ludovic Orban la Digi24. Industria turismului a cerut insistent în ultimele luni deschiderea interioarele restaurantelor, susținând că în caz contrar în câteva luni majoritatea operatorilor din HoReCa vor intra în faliment.

Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

Ludovic Orban a făcut luni seara cea mai așteptată declarație de către toată industria HoReCa, susținând că interioarele restaurantelor ar putea fi redeschise de la 1 septembrie, dar în anumite condiții.

Regulile pregătite pentru deschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor au fost prezentate anterior de Profit.ro AICI.

Reprezentanții hotelurilor și ai restaurantelor au cerut insistent în ultimele luni ca interioarele să fie deschise, susținând că România a rămas singura țară din Europa care funcționează doar cu terasele deschise. Angajații localurilor au ieșit chiar pe stradă pentru a protesta.

Recent, actorul Mugur Mihăescu, interpretul celebrului personaj Garcea și proprietar la trei Irish Pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei, s-a arătat sceptic că autoritățile vor permite redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor în vara acestui an, avansând, la Profit TV, un pariu pe 100 de euro că acestea nu vor fi redeschise decât în lunile septembrie sau octombrie.

Premierul Orban a mai explicat că se discută și despre reluarea activității în teatre, cinematografe, instituții de cultură „cu un set de condiții” pentru reducerea riscului de răspândire și cu un număr redus de participanți.

"Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a arătat premierul.

În ceea ce privește evenimentele sportive, premierul a arătat că situația este una „complicată” pentru că pericolul la meciuri este faptul că galeriile sunt „foarte greu de controlat”.

"Cântă, scandează, nu or să stea cu măști pe figură, vă dați seama. Și galeriile sunt greu de controlat, e foarte complicat să asiguri respectarea regulilor în galerii, plus că e riscul foarte mare”, a afirmat Orban. 

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
restaurante
deschidere