Undă verde: Lanțul hotelier polonez Orbis, cu unități importante și în România, este cumpărat de AccorInvest, tranzacție de 1 miliard de euro

Undă verde: Lanțul hotelier polonez Orbis, cu unități importante și în România, este cumpărat de AccorInvest, tranzacție de 1 miliard de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 feb 2020

Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 1 miliard de euro prin care AccorInvest preia de la grupul francez Accor un pachet de 86% din acțiunile lanțului hotelier polonez Orbis, prezent cu 73 de hoteluri în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Accor a semnat, în decembrie anul trecut, un acord prin care s-a angajat să vândă către AccorInvest participația sa de 85,6% din Orbis, în cadrul unei oferte publice de acțiuni ce se va încheia pe 5 martie și care evaluează pachetul de acțiuni la 4,55 miliarde de zloți (1,06 miliarde euro).

Grupul francez, care deține o participație de 30% la AccorInvest, va continua să administreze portofoliul Orbis și după preluarea acestuia de către AccorInvest. Potrivit Comisiei, concentrarea economică rezultată nu ridică îngrijorări de natură concurențială, având în vedere impactul limitat asupra structurii pieței hoteliere.

Criza de angajați generează situații neverosimile. Profesor la Ecole hôtelière de Lausanne, pentru Profit.ro: La unele hoteluri din România, femeia de serviciu câștigă cât un recepționer cu studii universitare CITEȘTE ȘI Criza de angajați generează situații neverosimile. Profesor la Ecole hôtelière de Lausanne, pentru Profit.ro: La unele hoteluri din România, femeia de serviciu câștigă cât un recepționer cu studii universitare

Fondat în 1920, Orbis este cel mai mare grup de investiții în industria hotelieră din Polonia și din Europa de Est. Portofoliul Orbis include 73 de hoteluri (63 proprietate proprie și 10 în leasing) cu peste 14.000 de camere în total, situate în șase țări din regiune: Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Grupul polonez va deschide, în aprilie, un nou hotel în București, sub brandul ibis Styles, în baza unui contract semnat în toamna anului 2018 cu Dentotal Hospitality, companie deținută de Anghel și Bogdan Dogariu, proprietarii firmei de import și distribuție de materiale dentare Dentotal Protect.

Accor este cel mai mare jucător din industria europeană de ospitalitate și a șasea mare companie de profil la nivel global, cu un portofoliu de peste 4.800 de hoteluri și 280.000 de angajați.

Cu sediul la Luxemburg, AccorInvest operează aproximativ 900 de hoteluri în Europa, America Latină, Africa și Asia. În 2018, un grup de investitori condus de fondurile suverane Public Investment Fund (PIF – Arabia Saudită) și GIC (Singapore) a achiziționat o participație de 57,8% din acțiunile AccorInvest de la Accor, în schimbul sumei de 4,6 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
accorinvest
orbis
preluare
comisia europeana
aprobare
tranzactie aprobata
hoteluri