Vacanța de Paște va fi mai scumpă decât anul trecut

Vacanța de Paște va fi mai scumpă decât anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

Prețurile la cazare pentru vacanța de Paște vor fi cu 10-20% mai mari față de anul trecut, ca urmare a scumpirii energiei și a produselor alimentare, a afirmat Dragoș Anastasiu, vicepreședintele Alianței pentru Turism (APT), în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La începutul anului, interesul (pentru vacanța de Paște) a fost peste anul trecut și peste 2019, pentru că lumea vrea să se miște. A apărut conflictul din Ucraina și a venit o reacție emoțională de așteptare, ca să spun așa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească și suntem cumva la 40-50% față de așteptările noastre și față de ce ar fi fost înainte de declanșarea războiului. Dar eu cred că pe ultima sută de metri românii vor veni, vor înțelege că suntem o țară sigură, că nu se întâmplă nimic, că viața e bine să meargă înainte și din acest punct de vedere sunt optimist", a arătat reprezentantul APT.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Din punctul său de vedere, conflictul din Ucraina nu va afecta turismul românesc pe termen lung, scrie Agerpres.

"Am văzut această reacție emoțională și în alte țări. În Germania, reacția a fost de minus 50%, la noi a fost minus 90%, că suntem mai aproape, dar lumea pe de o parte se obișnuiește cu știrile, pe de altă parte înțelege că suntem o țară sigură și că nu se va întâmpla nimic aici la noi, suntem NATO și asta trebuie să fie clar pentru toată lumea", a continuat el.

Un impact mare asupra prețurilor îl au facturile la energie, care au dus la scumpiri în lanț pentru alte produse.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

"Va trebui să vedem ce se întâmplă pe zona alimentară și ne așteptăm să fie un impact destul de mare pe prețul de achiziție pentru ce avem noi nevoie ca să facem turism. Deci ne așteptăm ca prețurile să crească. Eu sper să nu crească exagerat, sper să rămână undeva la 10-20% creștere de prețuri și să nu fie peste, dar va trebui să vedem ce se întâmplă cu fluxurile alimentare și tot ce se întâmplă pe zona de energie. Cu siguranță aceste scumpiri se vor vedea, nu trebuie să ne ascundem, ci trebuie să fim sinceri, vor fi creșteri de prețuri", a precizat Anastasiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
paste