VIDEO Domeniul Regal Săvârșin se deschide publicului

VIDEO Domeniul Regal Săvârșin se deschide publicului
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2021

Domeniul Regal de la Săvârșin își va deschide porțile pentru vizitatori din luna mai până la sfârșitul lunii octombrie, fiind accesibile pentru public Satul Regal și Parcul Regal, care includ Muzeul Automobilului, Magazinul de Suveniruri, Grădina Ascunsă, Micul Pavilion, Lacul și insula, Grădina Toscană, Aleea Lungă și Aleea Stejarilor Bătrâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook "Familia Regală a României", în timp ce pe site-ul www.savarsinregal.ro sunt oferite detalii despre obiectivele ce pot fi vizitate, scrie Agerpres.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

"Castelul și parcul de astăzi au, exact ca și în timpul vieții Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunității, de aceea am și făcut timp de atâția ani eforturi să refacem patrimoniul construit și patrimoniul natural. Începând cu ziua de 10 mai 2021, Satul Regal și Parcul Regal sunt deschise vizitărilor în grupuri ghidate", scrie pe site.

Muzeul Automobilului va fi una dintre atracțiile principale, fiind inaugurat în 2011, când Regele Mihai împlinea 90 de ani. Muzeul găzduiește câteva mașini noi și vechi, precum și expoziția de fotografii și documente legate de pasiunea pentru automobil a Regelui Mihai. Un atelier mecanic este parte a muzeului și cuprinde colecția de unelte auto a fostului rege, precum și piese originale de care s-a folosit pentru reconstituirea, de-a lungul anilor, a unor mașini militare americane.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeași clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria și Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeași cu cea din anii 1940), Casa Tehnică și Magazinul de Suveniruri.

"Construcția lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă", informează www.savarsinregal.ro.

Parcul regal are în componență o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri și bolta de glicine.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârșin este un castel construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.

Lucrările de restaurare a Castelului Regal Săvârșin, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investițiile fiind făcute de familia regală.

viewscnt
Afla mai multe despre
domeniul regal săvârșin
vizitatori