VIDEO Faimoasa stațiune Acapulco a suferit distrugeri masive după ce a fost lovită cu furie de urganul Otis

VIDEO Faimoasa stațiune Acapulco a suferit distrugeri masive după ce a fost lovită cu furie de urganul Otis
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Uraganul Otis, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată coasta mexicană a Pacificului, s-a abătut miercuri dimineața devreme asupra stațiunii balneare Acapulco, distrugând clădiri și infrastructuri vitale și lăsând orașul fără curent electric și fără posibilitatea de a comunica, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Imaginile de pe rețelele sociale arată hoteluri distruse, tavane și pereți smulși, geamuri sparte și mașini parțial scufundate, în timp ce furtuna rară de categoria 5 a ajuns la țărm în sudul statului Guerrero, scrie News.ro.

VIDEO România, promovată la BBC prin clipuri realizate de Charlie Ottley. Ministrul Ștefan Radu Oprea face public primul videoclip CITEȘTE ȘI VIDEO România, promovată la BBC prin clipuri realizate de Charlie Ottley. Ministrul Ștefan Radu Oprea face public primul videoclip

Otis s-a intensificat neașteptat de repede în largul oceanului și a lovit coasta cu rafale de vânt cu viteza de 266 km/h.

Holuri, terase, străzi și balcoanele hotelurilor erau pline de moloz, iar ramuri de copaci rupți au împânzit centrul orașului Acapulco.

Liniile de telecomunicații doborâte și pagubele provocate la infrastructură au lăsat locuitorii izolați de lumea exterioară.

Încă nu există informații despre eventuale victime, în condițiile în care întreruperile de energie electrică au făcut dificilă evaluarea distrugerilor de către autorități. Unii oficiali și-au exprimat în privat îngrijorarea că Otis este posibil să fi provocat pierderi de vieți omenești.

O clientă a unui hotel din Acapulco a povestit cum s-a ascuns speriată într-un dulap în timp ce camera era devastată de forța furtunii.

Imagini apărute pe rețelele sociale arată asistente medicale care evacuau pacienții unui spital din camerele lor pentru a-i pune la adăpost.

Au fost raportate întreruperi de energie electrică în întregul stat Guerrero, afectând sute de mii de persoane, în timp ce zborurile spre și dinspre Acapulco au fost suspendate, iar cursurile școlare au fost anulate. Guvernul a declarat că aeroportul a suferit pagube importante, uraganul spărgând geamurile turnului de control.

Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor CITEȘTE ȘI Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor

Aeroportul din acest oraș de aproape 900.000 de locuitori rămâne închis până la noi ordine, neavând nici curent electric. Drumurile din apropiere sunt blocate din cauza uraganului Otis.

Principala autostradă care leagă Acapulco de Mexico City nu va fi deschisă complet până joi, a declarat guvernul, în timp ce a mobilizat armata pentru a ajuta la curățarea mizeriei.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a pornit spre Acapulco cu mașina pentru a acorda sprijin, dar la un moment dat nu a mai putut înainta, din cauza blocării drumurilor.

Otis a ajuns la țărm ca o furtună de categoria 5 - cel mai puternic nivel pe scara de vânt a uraganelor, Saffir-Simpson, care are cinci trepte - înainte de a slăbi rapid la categoria 4. Puterea sa a slăbit și mai mult pe măsură ce se deplasa spre interior, Otis ajungând în cele din urmă la stadiul de furtună tropicală și disipându-se ulterior deasupra munților din sudul Mexicului.

Autoritățile mexicane s-au declarat șocate de puterea lui Otis, întrucât inițial se așteptau ca acest front meteorologic să fie doar o furtună tropicală. Dar a crescut rapid în putere pe măsură ce se apropia de coastă.

Otis a atins coasta Pacificului la exact opt ani după uraganul Patricia, o furtună care a adus vânt cu viteza extraordinară de 322 km/h.

Centrul Național pentru Uragane din SUA a avertizat că riscul de ploi abundente în sud-vestul și centrul Mexicului este prezent până joi, fiind posibile inundații potențial letale și alunecări de teren.

Autoritățile declaraseră anterior că Otis ar putea aduce până la 510 litri de ploaie pe metru pătrat în unele părți ale statelor Guerrero și Oaxaca, alunecări de teren, posibile distrugeri și valuri și curenți care pun în pericol viața.

viewscnt
Afla mai multe despre
acapulco
otis
uragan