VIDEO Prima News: Taxa de vacanță, românii sunt revoltați

VIDEO Prima News: Taxa de vacanță, românii sunt revoltați
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2023

Românii ar putea să nu mai plece atât de entuziasmați în vacanțe. O propunere a Federației Patronatelor din Turism ar putea să-i oblige să plătească mai mult, dacă se gândesc să meargă în concediu prin alte țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este vorba despre o taxă fixă, iar banii strânși ar urma să fie folosiți pentru promovarea României. Propunerea i-a revoltat deja  pe oameni, dar și pe reprezentanții agențiilor de turism, arată Prima News.

New York a introdus restricții severe împotriva Airbnb și Booking. \ CITEȘTE ȘI New York a introdus restricții severe împotriva Airbnb și Booking. "Nu sunteți bineveniți!”

Taxa ar fi de un euro de persoană.

Banii ar urma să fie încasați direct de agențiile de turism. Se ia în calcul inclusiv taxarea turiștilor care aleg să-și facă vacanța pe cont propriu și nu printr-o agenție.

Însă și reprezentanții din turism sunt indignați și consideră propunerea absurdă. Și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a reacționat.

Turcia, spre exemplu, a impus o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Vizitatorii au de plătit o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri sau pensiuni, dar și pentru circuitele organziate de agențiile de turism. La rândul lor, și turiștii turci trebuie să plătească o taxă de 12 euro pentru fiecare vacanță în străinătate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa de vacanță
romania