VIDEO Stare de urgență declarată în nordul Spaniei din cauza invaziei de plastic pe plaje. O furtună a aruncat în mare mai multe containere cu plastic

VIDEO Stare de urgență declarată în nordul Spaniei din cauza invaziei de plastic pe plaje. O furtună a aruncat în mare mai multe containere cu plastic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Autoritățile din nordul Spaniei au declarat stare de urgență ecologică după ce cantități uriașe de plastic au fost aduse de apele mării pe plajele locale, informează agenția germană DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regiunile Asturia și Galicia pot solicita de acum ajutorul guvernului central pentru curățarea plajelor după instituirea stării de urgență, a relatat cotidianul La Voz de Galicia, scrie Agerpres.

VIDEO Lucrări reluate pe un lot din Autostrada A7, sunt montate grinzi CITEȘTE ȘI VIDEO Lucrări reluate pe un lot din Autostrada A7, sunt montate grinzi

Peletele de culoare albă și de mărimea unor boabe de linte sunt întrebuințate în fabricarea componentelor plastice ale diferitelor bunuri.

Fragmentele de plastic au ajuns în apa mării după ce mai multe containere, în care se aflau circa 25 de tone de pelete, au căzut de pe o navă de marfă în timpul unei furtuni în luna decembrie.

Peletele erau ambalate în saci din plastic care s-au rupt după ce au ajuns în apa mării.

Compania daneză de transport maritim Maersk a confirmat că nava Toconao a pierdut șase containere în largul coastei Galiciei pe 8 decembrie în timp ce se deplasa spre Rotterdam. Incidentul a fost raportat imediat Pazei de coastă spaniole și portugheze, a precizat un purtător de cuvânt al grupului Maersk.

VIDEO&FOTO Protestul transportatorilor continuă, pentru a doua zi consecutiv. O delegație a acestora se află la Guvern. Lista revendicărilor CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Protestul transportatorilor continuă, pentru a doua zi consecutiv. O delegație a acestora se află la Guvern. Lista revendicărilor

Proprietarii navei au angajat companii specializate pentru a ajuta la îndepărtarea peletelor. Numeroși voluntari muncesc de mai multe zile pentru a curăța plajele folosind mături, greble, lopeți și site.

Ecologiștii au avertizat în legătură cu pericolul reprezentat de plastic, care poate ajunge în lanțul alimentar uman și animal.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
spania
plastic