ULTIMA ORĂ Laura Codruța Kovesi, desemnată oficial procuror-șef european

ULTIMA ORĂ Laura Codruța Kovesi, desemnată oficial procuror-șef european

Foto Octav Ganea, INQUAM Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2019

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-șef european, printr-un vot în COREPER, anunță PNL.Premierul Viorica Dăncilă anunțase că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Sixt Group România continuă \ CITEȘTE ȘI Sixt Group România continuă "Atelierul Union Motors". Alți 10 elevi intră în cursă, în anul școlar 2019-2020

„Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi”, declară președintele PNL, Ludovic orban, potrivit News.ro

El precizează că Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

ULTIMA ORĂ Acuzat că și-a falsificat CV-ul, Marius Carașol a fost demis de la șefia Transelectrica. Coșea: Ni s-a confirmat că diploma lui este falsă. El a și dispărut, nu mai răspunde nici la telefon! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Acuzat că și-a falsificat CV-ul, Marius Carașol a fost demis de la șefia Transelectrica. Coșea: Ni s-a confirmat că diploma lui este falsă. El a și dispărut, nu mai răspunde nici la telefon!

„În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD. Am obținut decizia de menținere a sprijinului Parlamentului European după alegerile europene și am reușit să accelerăm formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER”, subliniază Orban.

Ludovic Orban spune că este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news.

„În același timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că pozițiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanță cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanță și nu poate obține nimic bun pentru România”, conchide liderul PNL.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi.

viewscnt
Afla mai multe despre
laura codruța kovesi
procuror-șef european