UniCredit pregătește o ofertă de preluare a unei participații de control la Commerzbank, mărind presiunea asupra Deutsche Bank

UniCredit pregătește o ofertă de preluare a unei participații de control la Commerzbank, mărind presiunea asupra Deutsche Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2019

Banca italiană UniCredit pregătește o ofertă de preluare a unei participații de control la Commerzbank, mărind presiunile asupra planului Deutsche Bank pentru o fuziune cu banca germană concurentă, potrivit unui articol publicat joi de publicația Financial Times, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Reprezentanții UniCredit, Commerzbank și Deutsche Bank au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Deutsche și Commerzbank au anunțat pe 17 martie că discută despre o eventuală fuziune, iar două persoane apropiate situației au spus joi că discuțiile decurg bine și sunt ”foarte precaute”.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018

Guvernul german a dorit să prevină o preluare străină a Commerzbank, au spus sursele. Posibila fuziune între cele mai mari două bănci din Germania a întâmpinat opoziția puternică a sindicatelor, care se tem că ar urma reducerea locurilor de muncă, și a unor investitori majori, care pun sub semnul întrebării logica unei fuziuni.

Deutsche și Commerzbank au opinii diferite față de ritmul discuțiilor referitoare la fuziune, au spus miercuri două persoane apropiate discuțiilor.

Commerzbank dorește o decizie rapidă dacă discuțiile trebuie sau nu aprofundate, în timp ce Deutsche Bank are nevoie de mai mult timp.

Potrivit unor surse citate de Financial Times, UniCredit vrea să cumpere o participație mare la Commerzbank și să o unească cu banca germană HypoVereinsbank, pe care o deține deja.

Acțiunile Commerzbank au crescut joi cu până la 3,3%, iar cele ale Deutsche Bank au scăzut cu 0,7%. Titlurile Unicredit au scăzut cu 1,2%.

Banca rezultată în urma fuziunii ar avea sediul în Germania, iar UniCredit și-ar păstra sediul central și listarea la Milano.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
commerzbank
deutsche bank