Uniqa Asigurări a raportat în primul semestru o creștere de 9% a vânzărilor de asigurări non-motor

Uniqa Asigurări a raportat în primul semestru o creștere de 9% a vânzărilor de asigurări non-motor
scris 30 aug 2018

Uniqa Asigurări a raportat în primul semestru al anului o creștere de 9% a vânzărilor de asigurări non-motor, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la o valoare totală de 13,4 milioane de euro. De asemenea, Uniqa Asigurări de viață a raportat în primele șase luni o creștere de 56% a vânzărilor de asigurări de viață, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu o valoare totală de 9,1 milioane de euro.

”Conform strategiei adoptate, Uniqa Asigurări și Uniqa Asigurări de viață continuă procesul de creștere pe linii profitabile de business, cu accent pe vânzarea asigurărilor de viață și non-motor. Cea mai importantă evoluție în primele șase luni ale acestui s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor de viață, în cadrul companiei Uniqa Asigurări de viață, unde s-au vândut polițe în valoare de 9,1 milioane de euro, cu 56 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a informat compania de asigurări, potrivit News.ro

De asemenea, au crescut cu 9% și primele brute subscrise pe segmentul non-motor, valoarea acestora ridicându-se la 13,4 milioane de euro.

Cu toate acestea, în ciuda creșterilor semnificative pe cele două segmente, primele brute subscrise de cele două companii în primul semestru al acestui an au ajuns la o valoare totală de 44,3 milioane euro, în scădere cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul adoptării unei strategii de dezvoltare asumată pe termen lung, ce vizează reducerea expunerii pe segmentul motor.

Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii CITEȘTE ȘI Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii

“Continuăm ascensiunea pe liniile de business profitabile pe care ne-am axat încă din 2014, când am adoptat o politică prudentă în ceea ce privește expunerea pe segmentul motor, decizie asumată în contextul în care, în ultimii ani, ne-am confruntat cu un aflux de daune, cu impact negativ din punct de vedere financiar asupra companiei. Conform strategiei noastre de business, înregistrăm o creștere pe clasele de asigurări pe care am decis să ne concentrăm, respectiv asigurările non-motor și asigurările de viață. În acest context, am înregistrat o scădere a vânzărilor pe segmentul motor în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, care a condus către o diminuare a veniturilor companiei cu 1,3 milioane euro. În prezent, ne confruntăm cu o scădere a profitului, dar acest lucru este asumat și temporar, în contextul unui plan ce vizează diversificarea portofoliului în sensul creșterii ponderii asigurărilor non-motor”, a declarat directorul general al Uniqa Asigurări, Franz Weiler.

În ceea ce privește planurile celor două companii pentru perioada următoare, se urmărește și o dezvoltare a gradului de standardizare a produselor vândute, precum și a gradului de automatizare a proceselor.

“După primele șase luni ale acestui an, Uniqa Asigurări are o rată de solvabilitate de 160,55%, iar Uniqa Asigurări de viață o rată de solvabilitate de peste 200%. Acesta este un indicator al solidității financiare și al capacității celor două companii de a se autosusține din surse proprii și de a-și acoperi, fără probleme, obligațiile financiare pe termen mediu și lung”, a declarat vicepreședintele – director general adjunct – CFO Uniqa Asigurări, Paul Cazacu.

Proiectele interne aflate în acest moment în desfășurare vor avea ca rezultat simplificarea și eficientizarea proceselor, descentralizarea activităților standard și centralizarea activităților non-standard, spun reprezentanții Uniqa.

”În acest sens, am scăzut și costurile administrative cu aproximativ 15% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a adugăt Cazacu.

Aceste măsuri coroborate vor conduce, conform reprezentanților companiei, la atingerea obiectivului strategic pe termen mediu, acela de a deveni profitabili.

Uniqa Insurance Group operează pe piața românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere și de persoane. Uniqa Asigurări se numără printre liderii pieței românești de asigurări generale. În 2010, Uniqa a început operațiunile pe piața asigurărilor de viață, lansând compania UNIQA Asigurări de viață.

Uniqa Insurance Group, cu sediul central în Austria, are aproximativ 40 de companii în 18 țări și 22.000 de angajați, Uniqa oferă servicii de asigurări pentru 9,6 milioane de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa asigurari