Agricultori polonezi au protestat la graniță împotriva importului de cereale ucrainene

Agricultori polonezi au protestat la graniță împotriva importului de cereale ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2023

Grupuri de agricultori polonezi au blocat circulația camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta față de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de "slabă calitate" și care le provoacă pierderi, transmite agenția EFE.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceste grupuri împiedică de joi la prânz tranzitul camioanelor dinspre Ucraina la cel puțin trei puncte de frontieră și au oprit operațiunile de descărcare a cerealelor ucrainene în unele docuri, scrie Agerpres.

Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre CITEȘTE ȘI Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre

Potrivit președintelui Camerei Agricole din orașul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează "pentru a atrage atenția față de slaba calitate a cerealelor ucrainene" și față de "lipsa controalelor de calitate" în cazul acestora, situație permisă de faptul că "produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite" de cele poloneze.

În declarații acordate presei, reprezentanții agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina "nu au densitatea și nici calitatea" cerute producătorilor locali și solicită efectuarea de controale la punctele de recepție a cerealelor.

Un deputat al Partidului Agrar Polonez, Jaroslaw Rzepa, a avertizat săptămâna aceasta că aproximativ 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt înmagazinate fără perspective de comercializare după ce pătrunderea liberă pe piață a cerealelor ucrainene a provocat prăbușirea prețurilor.

După declanșarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale și a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale
proteste
polonia