Alexandr Lukașenko amenință Uniunea Europeană că va opri tranzitul mărfurilor către Rusia și China

Alexandr Lukașenko amenință Uniunea Europeană că va opri tranzitul mărfurilor către Rusia și China
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a amenințat că va opri tranzitul bunurilor din Uniunea Europeană prin Belarus către Rusia și China, ca reacție la sancțiunile UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UE a impus luna trecută sancțiuni economice ample Belarusului, având ca țintă principalele industrii exportatoare și accesul la finanțare, după ce Minskul a obligat un avion al Ryanair să aterizeze pentru a aresta un blogger disident aflat la bord, scrie News.ro.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Agențiile de rating și analiștii spun că sancțiunile îl vor lăsa pe Lukașenko în mare parte neafectat și capabil să continue finanțarea economiei și a forțelor sale de securitate.

Însă oficialii din Belarus au vorbit despre războiul economic împotriva țării lor, iar Lukașenko a ridicat perspectiva unor contra sancțiuni care ar opri tranzitul mărfurilor UE prin Belarus către est.

"În primul rând: niciun pas în interiorul pieței din Belarus; al doilea: nici un pas prin Belarus", a afirmat Lukașenko într-o ședință de guvern.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

"Exact același lucru ar trebui făcut cu germanii. Să își furnizeze produsele către China și Rusia prin Finlanda. Sau prin Ucraina", a adăugat el.

Lukashenko nu a specificat când ar putea fi blocat tranzitul și care țări, în afară de Germania, ar putea fi afectate.

Întrebat despre posibilă blocare a tranzitului, Kremlinul a spus că nu poate fi exclusă întreruperea lanțurilor de aprovizionare și că ar fi necesare eforutri serioase pentru a reduce la minimum astfel de probleme, dacă acestea vor apărea.

Primul ministru din Belarus, Roman Golovcenko, a declarat că guvernul său ”va analiza comportamentul partenerilor noștri europeni” și va lua ceea ce el a numit măsuri adecvate care nu ar afecta economia din Belarus.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandr lukașenko
belarus
china