Amazon se lansează în Polonia, pe fondul creșterii concurenței online

Amazon se lansează în Polonia, pe fondul creșterii concurenței online
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2021

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a lansat marți un site destinat clienților din Polonia, care până acum erau deviați către un site din Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața poloneză de comerț online în creștere a fost stimulată de cumpărăturile online din timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar Allegro, cea mai mare platformă locală de comerț online, s-a bucurat de un debut fulminant la Bursa de la Varșovia. După anunțul Amazon, acțiunile Allegro au urcat cu 2,4%, sceie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Îndelung așteptata intrare a Amazon va schimba probabil și va stimula creșterea pieței poloneze de comerț online, a cărei valoare ar urma să ajungă la 25,25 miliarde de dolari în 2024, apreciază analiștii.

"Suntem încântați de lansarea Amazon.pl și vom putea oferi clienților polonezi o selecție de peste 100 de milioane de produse, inclusiv zeci de mii de produse de la afacerile din Polonia", a declarat Alex Ootes, vicepreședintele pentru extindere al Amazon în Europa.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

La rândul său, directorul general al Allegro, Francois Nuyts, a afirmat: "La Allegro, ne concentrăm în primul rând pe clienți", dar fără a se referi direct la Amazon.

Amazon este activ pe piața din Polonia din 2014, cu nouă centre logistice, dar clienții erau deviați către un site din Germania în limba poloneză, ceea ce majorează costurile.

Cum pot fi investițiile în real-estate din orașele universitare accelerator de dezvoltare pentru tineri CITEȘTE ȘI Cum pot fi investițiile în real-estate din orașele universitare accelerator de dezvoltare pentru tineri

Allegro, înființată în urmă cu peste 20 de ani pentru a rivaliza cu eBay, a devenit cea mai mare companie de la Bursa de la Varșovia, detronând dezvoltatorul de jocuri video CD Projekt RED, creatorul jocului de succes internațional "The Witcher".

Allegro a cunoscut o creștere remarcabilă, cifra de afaceri înregistrând un avans de 19% în 2018, de 31,1% în 2019 și de 51,8% în cursul primelor șase luni din 2020. De asemenea, profitul net a ajuns la 289,7 milioane de zloți (65 milioane euro) în primul semestru din 2020, față de 195,7 milioane de zloți în perioada similară din 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
polonia