Ambasador: Ungaria este gata să cumpere gaze din Marea Neagră românească, la prețul pieței

Ambasador: Ungaria este gata să cumpere gaze din Marea Neagră românească, la prețul pieței
scris 13 mar 2019

Ungaria este gata să cumpere gaze din partea românească a Mării Negre, la prețul pieței, în condițiile în care și-a propus diversificarea surselor de aprovizionare, a declarat Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la București.

"Aproape toate casele din Ungaria sunt conectate la gaz, aproape toți consumatorii casnici, nu știu exact procentul, dar într-o proporție covârșitoare. Aceasta deoarece încălzirea pe gaze este mai ieftină decât cea pe lemne. Avem un singur furnizor, Rusia, și avem nevoie de diversificare cât de mult posibil", a arătat diplomatul maghiar, care a participat, miercuri, la o conferință pe tema gazelor naturale, scrie Agerpres.

Șeful Raiffeisen Bank International: Trebuie să reevaluăm operațiunile din România CITEȘTE ȘI Șeful Raiffeisen Bank International: Trebuie să reevaluăm operațiunile din România

El a susținut că Rusia este un furnizor de încredere și a livrat mereu tot ceea ce s-a angajat, însă Ungaria are nevoie de diversificarea atât a furnizorilor, cât și a rutelor de aprovizionare.

"Marea Neagră este vitală, este cea mai ușoară cale pentru noi, pentru Austria, dar și pentru România, pentru că nu mai plătește tarife de transport. Este o soluție logică", a adăugat ambasadorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gaze naturale
marea neagra