Sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400, desfășurate în Rusia

Sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400, desfășurate în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2019

Sisteme de rachete sol-aer de tip S-400 - considerate drept una dintre perlele coroanei industriei militare ruse - au fost desfășurate în regiunea Leningrad (nord-vest), a anunțat marți Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sistemele cele mai moderne ale apărării antiaeriene (de tiip) S-400 au fost puse în poziție de luptă în regiunea Leningrad (în care se află Sankt Petersburgul), pentru a proteja instalații militare, administrative și civile”, a precizat serviciul de presă al Districtului Militar rus din Regiunea de Vest, citat de agenția rusă Interfax.

Rachetele au fost fabricate în regiunea Astrahan (sud), după care au fost transferate 2.000 de kilometri mai la nord, în regiunea Leningrad, potrivit aceleiași surse, scrie News.ro.

Austria înăsprește regulile pentru turiști după ce o excursionistă a fost ucisă de vaci CITEȘTE ȘI Austria înăsprește regulile pentru turiști după ce o excursionistă a fost ucisă de vaci

Sisteme de tip S-400 urmează să fie dsfășurate, de asemenea, începând de la 15 martie, în apropierea enclavei ruse Kaliningrad, potrivit Interfax.

S-400, cu o rază de acțiune teoretică de 400 de kilometri, este ultimul dintre sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei, care le consideră una dintre perlele coroanei industriei sale militare.

Sistemul a fost vândut Indiei, dar și Turciei, ceea ce provocat furia aliaților occidentali ai Ankarei din NATO, mai ales a Statelor Unite. Washingtonul subliniază incompatibilitatea S-400 cu sistemele de apărare ale Alianșei Nord-Atlantice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rachete
s-400