Atac masiv cu drone și rachete asupra Ucrainei

Atac masiv cu drone și rachete asupra Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Rusia a lansat în cursul nopții un puternic atac aerian asupra instalațiilor energetice din Ucraina, folosind diferite tipuri de rachete și drone de atac, relatează Ukrainskaia Pravda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apărarea aeriană ucraineană a anunțat că a distrus 84 din cele 99 de ținte aeriene inamice folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina, scrie News.ro

Grecia se așteaptă să depășească recordul înregistrat anul trecut, când a avut milioane de turiști și încasări uriașe CITEȘTE ȘI Grecia se așteaptă să depășească recordul înregistrat anul trecut, când a avut milioane de turiști și încasări uriașe

Potrivit armatei ucrainene, au fost lansate 60 de drone Shaded, trei rachete Kinjal, două rachete Iskander-M și patru rachete de croazieră Iskander-K, 9 rachete ghidate X-59 și 21 de rachete de croazieră X-101/X-555, lansate de la bordul avioanelor.

Armata ucraineană a precizat că forțele sale aeriene au distrus 58 dintre dronele de atac lansate de Rusia și 26 dintre cele 39 de rachete.

Chiar dacă mare parte dintre acestea au fost interceptate, atacurile rusești au reușit să lovească centrale termice și hidroelectrice din centrul și vestul Ucrainei, a anunțat vineri operatorul Ukrenergo.

Oficialii regionali au declarat că forțele rusești au atacat infrastructura din districtul Kamianske, în apropiere de orașul Dnipro. Cel puțin o persoană a fost rănită, au adăugat aceștia.

Ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko, a declarat, de asemenea, că au fost atacate instalațiile energetice din regiunile Dnipropetrovsk, Poltava și Cerkasî. "Instalațiile de generare a energiei electrice au fost vizate de drone și rachete", a declarat Galușcenko pe Facebook.

Televiziunea ucraineană a declarat că s-au auzit explozii în regiunile Ivano-Frankiivsk și Hmelnîțki, precum și în orașul Dnipro, în timp ce rachete de croazieră rusești au fost reperate în spațiul aerian ucrainean.

Cea mai mare firmă privată de energie electrică, DTEK, a declarat că cele trei centrale termice ale sale au fost atacate. "Echipamentele au fost grav avariate", a precizat aceasta pe Telegram. "După ce atacul s-a încheiat, inginerii energeticieni au început imediat să repare daunele", precizează DTEK.

Distribuitorul ucrainean de energie Iasno a declarat săptămâna aceasta că DTEK a pierdut aproximativ jumătate din capacitatea sa în urma atacurilor cu rachete și drone rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
drone