Austria relaxează restricțiile privind accesul pe teritoriul său

Austria relaxează restricțiile privind accesul pe teritoriul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Austria relaxează începând de marți reglementările privind accesul pe teritoriul său, după două luni de restricții asociate pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 și persoanele care au trecut prin boală, precum și cele care dețin un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea să intre în Austria începând de marți.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

În ultimele două luni, persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus nu aveau permisiunea de a pătrunde pe teritoriul austriac, scrie Agerpres.

Pentru industria turismului, este important ca țara să poată primi un număr cât mai mare de turiști pentru restul sezonului de iarnă, cei mai mulți urmând să vină probabil din Germania.

Începând din 5 martie, aproape toate restricțiile asociate noului coronavirus vor fi anulate în Austria. Doar purtarea măștii sanitare FFP2 va rămâne obligatorie în anumite spații publice.

O excepție o reprezintă însă orașul Viena, unde autoritățile locale doresc să mențină pentru moment o parte dintre restricții, de exemplu în domeniul gastronomiei, prin restricționarea accesului pentru publicul general - doar persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală putând să intre în restaurante.

Rata de incidență pe șapte zile, care era până recent de 2.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, a început să prezinte o tendință de scădere în Austria. Situația din spitalele austriece, mai ales în secțiile de terapie intensivă, este stabilă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
covid-19