Austria spune că Raiffeisen Bank International va face față unei posibile ieșiri din Rusia

Austria spune că Raiffeisen Bank International va face față unei posibile ieșiri din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

În martie, RBI, în urma rezultatelor adunării generale a acționarilor, a decis să vândă sau să retragă din structura sa, „fiica” rusă a grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prezența în Rusia și eventuala încetare a activității nu reprezintă o „amenințare existențială” pentru grupul bancar Raiffeisen Bank International (RBI), a anunțat Helmut Ettl, membru al consiliului de administrație al Autorității austriece pentru piețele financiare.

Deficitul balanței comerciale s-a redus cu 5,6% în primul trimestru al acestui an CITEȘTE ȘI Deficitul balanței comerciale s-a redus cu 5,6% în primul trimestru al acestui an

„RBI va trece probabil printr-un proces dureros, dar [banca] va supraviețui”, a spus Attle pentru postul TV austriac ORF. El a vorbit pozitiv despre intenția grupului bancar de a părăsi Rusia, scrie Adevarul.

În martie, în urma rezultatelor adunării generale a acționarilor, RBI a decis să vândă sau să retragă din structura sa „fiica” rusă a grupului. Ettl a explicat că a doua opțiune ar necesita permisiunea Băncii Centrale a Federației Ruse, precum și a Băncii Centrale Europene.

Mario Holzner, directorul Institutului de Cercetare Economică Internațională din Viena, a declarat că vânzarea sau renunțarea grupului bancar austriac RBI la filiala sa rusă va dura multe luni și este posibil ca acțiunea să se întindă până în 2024, iar băncile chineze sau indiene ar putea deveni potențiali cumpărători.

Anterior, grupul a anunțat că a închis conturile de corespondent pentru toate băncile rusești, cu excepția filialei sale din Rusia, Raiffeisenbank Rusia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international