Austria va refuza intrarea în țară a persoanelor care vin din Italia, anunță cancelarul Kurz

Austria va refuza intrarea în țară a persoanelor care vin din Italia, anunță cancelarul Kurz
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2020

Austria va refuza intrarea în țară a persoanelor care sosesc din Italia și va interzice evenimentele în spații închise cu peste 100 de persoane, o altă serie de măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului, a anunțat marți cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul survine a doua zi după ce premierul italian Giuseppe Conte a declarat că întreaga Italie se află în carantină până luna viitoare, o nouă încercare inedită și neașteptată a guvernului de la Roma de a combate coronavirusul în cea mai afectată țară din Europa, scrie Agerpres.

"Principala prioritate este prevenirea răspândirii și, astfel, importarea bolii în societatea noastră. Prin urmare, a fost impusă o interdicție de intrare în Austria a persoanelor din Italia, cu excepția celor care dispun de un certificat medical (care atestă că sunt sănătoase)", a declarat Kurz într-o conferință de presă.

Efectul coronavirus: G2 Travel, companie de turism din Hong Kong, închide biroul din România și concediază sute de angajați CITEȘTE ȘI Efectul coronavirus: G2 Travel, companie de turism din Hong Kong, închide biroul din România și concediază sute de angajați

Premierul Sebastian Kurz și ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, au anunțat și alte măsuri, printre care interzicerea evenimentelor în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane și a evenimentelor în aer liber cu peste 500 de persoane. Cursurile universitare vor fi suspendate, iar companiile sunt rugate să le permită angajaților să lucreze de acasă.

Austria a anunțat anterior că va introduce marți controale la granița sa cu Italia, vizând în special vehiculele cu numere de înmatriculare italiene. Viena a anunțat săptămâna trecută că suspendă zborurile directe către orașele italiene Milano și Bologna, precum și către Iran și Coreea de Sud.

Austria a înregistrat până acum 157 de cazuri de coronavirus și niciun deces, comparativ cu peste 9.000 de cazuri în Italia și 463 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
kurz
coronavirus