Bulgaria a primit portofoliul de comisar UE pentru economie și societate digitală

Bulgaria a primit portofoliul de comisar UE pentru economie și societate digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Consiliul European, în acord cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a numit-o vineri pe Mariya Gabriel, din Bulgaria, comisar pentru economie și societate digitală, a anunțat Executivul UE într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gabriel își preia imediat mandatul, ce se va încheia pe 31 octombrie 2019, arată news.ro.

Mariya Gabriel o înlocuiește pe Kristalina Gheorghieva, fostă membră a Comisiei, care a devenit director general în cadrul Băncii Mondiale la începutul anului.

Comisarul pentru Economie Digitală și Societate Digitală ar urma să contribuie la proiectele conduse și coordonate de Andrus Ansip, vicepreședinte pentru Piața Unică Digitală, și de Jyrki Katainen, vicepreședinte pentru Locuri de Muncă, Creștere, Investiții și Competitivitate.

Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români CITEȘTE ȘI Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români

Guvernul interimar al Bulgariei, care a condus țara între 27 ianuarie – 4 mai, a refuzat să nominalizeze un nou comisar UE, spunând că de acest dosar trebuie să se ocupe Guvernul numit după alegerile anticipate din 26 martie.

Numirea în funcție a lui Gabriel vine cu mai puțin de șase luni înainte ca Bulgaria să preia președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

Europarlamentar din 2009, Gabriel a fost vicepreședinte al grupului PPE din PE.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
ue
comisar
gabriel