Play, numărul 2 pe piața de telefonie mobilă din Polonia, vrea să atragă 1,23 miliarde euro prin listarea pe bursa de la Varșovia

Play, numărul 2 pe piața de telefonie mobilă din Polonia, vrea să atragă 1,23 miliarde euro prin listarea pe bursa de la Varșovia
scris 3 iul 2017

Play (P4), al doilea mare operator de telefonie mobilă din Polonia, se pregătește de listare pe bursa de la Varșovia, mutare prin care vrea să obțină până la 5,2 miliarde de zloți (1,227 miliarde dolari) și o evaluare în jurul a 11,2 miliarde de zloți (2,64 miliarde euro), a anunțat proprietarul companiei, Play Communications.

Play Communications, companie controlată de fondul de investiții elen Tollerton și compania de private equity Novator Partners, fondată și condusă de miliardarul islandez Thor Bjorgolfsson, vrea să vândă până la 48,6% din acțiunile operatorului de telefonie mobilă, la un preț maxim de 44 zloți (10,3840 euro) pe acțiune.

Tollerton deține o participație de 50,3% la Play Communications, iar Novator, prin intermediul Telco Holdings, controlează diferența de 49,7%.

Samsung a lansat oficial Galaxy Note Fan Edition, smartphone-ul construit din piesele lui Note 7 CITEȘTE ȘI Samsung a lansat oficial Galaxy Note Fan Edition, smartphone-ul construit din piesele lui Note 7

Angajații Play vor putea subscrie la un discount de 15%, sau 37,4 zloți/acțiune, scrie Reuters.

Oferta publică inițială, cea mai mare din Polonia începând cu anul 2011, se va derula în perioada 3-13 iulie, iar acțiunile Play vor intra la tranzacționare pe 27 iulie.

Play este al doilea mare jucător pe piața de telefonie mobilă din Polonia, cu peste 14,3 milioane de abonați și o cotă de 27,6%. Principalii concurenți pe piața poloneză sunt Deutsche Telekom și Orange.

O listare la prețul maxim ar conferi Play o valoare de piață în jurul a 11,2 miliarde de zloți, iar analiștii estimează că operatorul de telefonie mobilă va intra în indicele WIG20, al celor mai lichide 20 de companii listate pe bursa din Varșovia.

Play va folosi o parte din fondurile atrase pentru a răscumpăra obligațiuni de 500 milioane de euro emise de Play Communications.

viewscnt
Afla mai multe despre
play
listare
ipo
varsovia
play communications
novator