Bulgaria: Inflația a încetinit la cel mai redus nivel începând din iulie 2021

Bulgaria: Inflația a încetinit la cel mai redus nivel începând din iulie 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Rata anuală a inflației în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (NSI), transmit SeeNews și Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ritm lunar, prețurile de consum au urcat cu 0,2% în martie, după un avans de 0,3% luna precedentă. Cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat pe segmentul "activități recreative și culturale" și "comunicații" (ambele cu 0,9%), și "transport" (0,8%), iar cel mai sever declin pe segmentele "îmbrăcăminte și încălțăminte" (minus 0,6%) și "locuință, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (minus 0,5%), conform NSI.

Județul cu cele mai multe persoane trimise în judecată în dosare economice CITEȘTE ȘI Județul cu cele mai multe persoane trimise în judecată în dosare economice

De asemenea, indicii armonizați ai prețurilor de consum (IAPC) au încetinit în martie la 3,1%, de la 3,5% în luna precedentă. Acești indici sunt un criteriu esențial pentru stabilitatea prețurilor și potențiala aderare a Bulgariei la zona euro, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
inflatie