NEPI Rockastle, principal proprietar de centre comerciale din România, a plătit peste 92 milioane euro pentru cel mai mare centru comercial din Bialystok, Polonia

NEPI Rockastle, principal proprietar de centre comerciale din România, a plătit peste 92 milioane euro pentru cel mai mare centru comercial din Bialystok, Polonia
scris 14 nov 2017

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, și-a extins prezența pe piața poloneză prin achiziția mall-ului Alfa Centrum din orașul Bialystok, pentru care a plătit 92,3 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit insider

Cu o suprafață închiriabilă de 37.000 metri pătrați, Alfa Centrum este cel mai mare centru comercial din Bialystok, în nord-estul Poloniei. Mall-ul a fost deschis în 2008, iar în prezent are peste 150 de chiriași.

Pentru finanțarea achiziției, NEPI Rockcastle a vândut mai multe proprietăți și a accesat un împrumut de 76 milioane de euro contractat anterior de la banca germană Berlin Hyp.

Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro

NEPI Rockastle, companie rezultată în urma fuziunii dintre fondurile sud-africane New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle, este cel mai mare investitor imobiliar din România după numărul de centre comerciale și sedii de birouri și cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est.

Portofoliul companiei pe piața românească include Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

La începutul lunii, NEPI Rockcastle a anunțat că a investit circa 30 milioane de euro în extinderea mall-ului din Galați, noua zonă de cumpărături urmând să fie deschisă în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
alfa bialystok
polonia
investitie
achizitie