Bulgaria se așteaptă la 13 milioane de turiști străini în 2023

Bulgaria se așteaptă la 13 milioane de turiști străini în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2023

Bulgaria înregistrează în acest moment cu peste 30% mai multe rezervări față de anul trecut, iar veniturile sunt în creștere cu 50%, fiind așteptați 13 milioane de vizitatori străini în 2023, a anunțat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize și Evaluări în Turism, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În mai, au fost aproximativ 800.000 de turiști străini, iar numărul lor ar urma să ajungă la un milion, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție - Morad preia de la Ciurtin mai multe branduri, precum „Capricii și Delicii”, „Rodna”, și „Meniu\ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Morad preia de la Ciurtin mai multe branduri, precum „Capricii și Delicii”, „Rodna”, și „Meniu"

"Dacă încheiem anul cu aproximativ 13 milioane de vizitatori străini în total, vom depăși nivelul din 2019, când au fost 12,5 milioane. În iarnă, au fost mulți turiști mulțumiți, nu doar pe segmentul sporturilor de iarnă și spa, ci și turismul cultural în zonele istorice urbane, și alte tipuri - vizitarea prietenilor și a rudelor. Avem un excedent în domeniul cazării și continuăm lucrările de construcții", a declarat Draganov.

Tour-operatorul Zdravka Chimeva susține că din ce în ce mai mulți oameni vor să-și petreacă vacanța în regiunea Blagoevgrad, fiind în creștere numărul rezervărilor.

"Pentru toți cei care lucrează în turism, este o gură de aer proaspăt după pandemie. Turiștii vin în număr mare în Bansko, Dobrinishte, Sandanski, Banya, Ognyanovo. Există interes din partea spaniolilor, le place foarte mult în Bulgaria. În Blagoevgrad avem curse dus-întors", preizează Zdravka Chimeva.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti