Casa Albă susține că ia în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei

Casa Albă susține că ia în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei
scris 17 apr 2018

Casa Albă a comunicat luni că ia în considerare noi sancțiuni contra Rusiei în urma atacului cu arme chimice din Siria, dar că încă nu a luat o decizie, informează Reuters.

„Luăm în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei iar o decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea nu a precizat cauza sancțiunilor dar ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat anterior că Statele Unite pregătesc noi sancțiuni contra Rusiei ca răspuns la susținerea Kremlinului pentru regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, scrie News.ro.

Gigantul american Amazon aproape își dublează profitul în România CITEȘTE ȘI Gigantul american Amazon aproape își dublează profitul în România

Dacă sancțiunile vor fi puse în practică, ar fi vorba de al doilea set de sancțiuni ca urmare a programului sirian privind armele de distrugere în masă. Bashar al-Assad este un aliat apropiat al Rusiei.

De asemenea, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a 24 de ruși mai devreme luna aceasta drept răspuns la amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
casa alba
rusia
sanctiuni