Cehii de la APS, cu 5 birouri în România, au plătit Hellenic Bank peste 20 milioane euro pentru divizia de administrare a creditelor neperformante

Cehii de la APS, cu 5 birouri în România, au plătit Hellenic Bank peste 20 milioane euro pentru divizia de administrare a creditelor neperformante
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 iul 2017

Recuperatorul ceh de creanțe APS Holding a preluat de la banca cipriotă Hellenic Bank divizia de gestionare a portofoliului imobiliar și de administrare a creditelor neperformante, pentru care a plătit 20,6 milioane de euro. Divizia administrează împrumuturi neperformante în valoare de 2,3 miliarde de euro, portofoliul imobiliar fiind evaluat la 150 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma achiziției, valoarea nominală a portofoliului de active gestionat de APS a crescut la 7,5 miliarde de euro.

Tranzacția a fost încheiată prin intermediul APS Debt Servicing Cyprus, companie înființată în acest scop la începutul anului și a fost finanțată din surse APS cu leverage financiar.

Recuperatorul ceh de creanțe APS a cumpărat de la cea mai mare bancă croată, deținută de Unicredit, neperformante de 448 milioane euro CITEȘTE ȘI Recuperatorul ceh de creanțe APS a cumpărat de la cea mai mare bancă croată, deținută de Unicredit, neperformante de 448 milioane euro

APS Cipru și-a început operațiunile în prima parte a acestei luni. Compania este deținută în proporție de 51% de APS, în timp ce Hellenic Bank are o participație de 49%.

"Suntem încântați că avem oportunitatea de a colabora cu Hellenic Bank în cadrul unei tranzacții remarcabile și credem că această asociere ne va permite să jucăm rol sistemic pe piața datoriilor aflate în dificultate din Cipru”, a spus Viktor Levkanič, directorul de investiții al APS.

Potrivit APS, banca cipriotă a încheiat un contract pe 10 ani cu APS Cipru pentru gestionarea portofoliului său de împrumuturi neperformante și active imobiliare.

Fondată în 2004, APS Holding are sediul central în Praga și oferă servicii în 12 țări: Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Grecia, Serbia, Slovacia și Vietnam.

APS România are cinci birouri, în București, Iași, Timișoara, Constanța și Cluj-Napoca și peste 300 de angajați, fiind cea mai mare subsidiară a companiei cehe și liderul pieței românești de profil.

APS și-a propus să achiziționeze cel puțin două portofolii corporate în România până la finele anului, cu o valoare nominală de peste 500 milioane euro. Potrivit estimărilor companiei, băncile românești vor vinde în acest an credite neperformante cu o valoare totală de 1,5 până la 2 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
aps holding
hellenic bank
cipru
credite neperformante
achizitie